Wie zijn wij

HomeWie zijn wij

Wie zijn wij

HomeWie zijn wij

Ten eerste onwijs leuk dat u interesse heeft in ons bedrijf!

Vanuit een enorme passie voor de agrarische sector en in het bijzonder de melkgeitenhouderij zijn wij, Ron en Marijke, gestart met het realiseren van onze droom ‘een eigen melkgeitenhouderij’.

Melkgeitenhouderij De Dwarskop

Wij horen u denken, waar komt die naam vandaan?! Wij zullen het u vertellen. Velen achtten het uitkomen van onze droom onwaarschijnlijk, het is immers zeer lastig om vanuit het niets te starten in deze mooie sector, maar toch hebben we doorgezet en staat er nu een bedrijf waar we trots op zijn! Daarnaast staat de geit niet bekend als een rustig en zuinig dier, maar als een speels, vrolijk en bovenal dwars dier 🙂

Wie zijn wij

In 2014 hebben we onze huidige locatie gekocht van een voormalig melkveehouder. Na de nodige (ver)bouw werkzaamheden zijn we begin 2015 gestart met het melken van geiten. In beginsel zijn wij de geiten op de meest gangbare manier gaan houden. De geiten kregen een rantsoen van krachtvoer, stro en een kleine hoeveelheid kuilgras. De geiten gaven veel melk maar de gezondheid van de dieren liet (volgens ons) te wensen over.

Omdat de gezondheid van onze geiten hoog in het vaandel staat hadden wij op den duur geen plezier meer in ons werk, er moest een oplossing komen. Na het bezoeken van veel diverse bedrijven die één ding gemeen hadden, anders boeren dan anderen, kregen wij weer inspiratie voor ons eigen bedrijf.

We moeten terug naar de basis, van onze geiten weer herkauwers maken en daar waar mogelijk gebruik maken van de producten die de natuur ons geeft. Door de juiste mensen om ons heen te verzamelen zijn we halverwege 2021 gestart met deze overgang. De overgang heeft naast een positief effect op de diergezondheid ook een enorm positief effect op de kwaliteit van onze producten. Iets wat eigenlijk heel logisch is, alleen gezonde dieren kunnen echte gezonde producten leveren.

Dit is dan ook de volgende stap die we willen zetten, AL onze producten naar waarde vermarkten zodat de consument net zoals ons kan genieten van wat een gezonde geit te bieden heeft!